fbpx

Få ut mer av din träning

VAD

Weightsoles är det nya enklare sättet att träna!

Weightsoles är en skosula med vikt, där varje sula väger 227 gram, oberoende av storleken på sulan. Produkten är framtagen under 70-talet och har sedan dess även utvecklats till en ortopedisk sula som ger både stöd och stötdämpning.

HUR

Varje steg med
Weightsoles räknas

Forskningsbaserade fysiologiska tester från Sverige visar att användning av Weightsoles ökar din kolhydratsförbränning med upp till 23,3%, din syreupptagningsförmåga upp till 20,6% och din kaloriförbränning med upp till 11,6%.

VARFÖR

Med Weightsoles ökar du förbränningen!

Oavsett ålder eller träningsbakgrund kan alla förbättra sin hälsa genom att promenera eller springa med sina befintliga skor och Weightsoles. Till exempel om du promenerar en timme med dina viktsulor har du burit med dig hela 2,3 ton extra på ett skonsamt sätt

När ska jag använda mina Weightsoles?

Eftersom att viktsulan passar alla som vill öka och/eller optimera sin förbränning är användningsområdet brett. Weightsoles passar för dig som tar långpromenader med hunden eller barnvagnen, eller för dig som vill maximera just det du är bäst på. Exempelvis tennisspelaren som har på sig sina viktsulor under sin träning, men tar av sig dem till matchdagen, för att på så sätt känna sig lättare och snabbare.

Vad andra säger om Weightsoles

 • "Perfekt komplement till träningen. Jag har haft dessa i minavardagsskor sedan samma dag jag fick dem. I början kändes det i både kropp och ben att man haft extra belastning under fötterna. Nu känns det konstigt att dra på sig skor utan WEIGHTSOLES! Rekommenderar starkt!!"

  Halvar, 42 år
 • "Eftersom de bygger lite mer än den vanliga sulan som ligger i skon i vanliga fall känns det lite annorlunda, men man vänjer sig väldigt fort. Jag har storlek 43, så jag har en sula 42 och det passar utan modifikation. Efter att jag provat sulorna några dagar kände jag inte någon direkt förändring, står även det på förpackningen, att i början ska man inte använda dem mer än 2-3 timmar åt gången. Men efter en halv dag på ett köpcenter märkte jag av dem, fick ganska rejäl träningsvärk, så nog fasen gör de skillnad. Kul med ett "redskap" som man inte behöver anstränga sig, eller göra något annorlunda med för att det ska göra nytta. Kommer lätt att fortsätta med dessa och rekommendera till andra."

  Micke, 37 år
 • "Vilka underbara sulor - nya favoriten!! Lite mer uppbyggda än "vanliga" sulor, ger väldigt bra stabilitet och är bekväma hela dagen."

  Annelie, 25 år
 • "Är nästan återställd efter en droppfot och det har verkligen varit bra träning för foten med viktsulor. Känns som att promenader har fått mening igen! En storlek mindre än skorna passade utmärkt."

  Anita, 55 år
 • "Tunga men mycket sköna - passar utmärkt i alla mina skor. Kommer jag någonsin gå utan igen? Tvivlar!"

  Jeanette, 39 år

Historien om Weightsoles

Läkaren Ken Sylvester och fystränaren Ron Stratten ville effektivisera sina atleters träning, med förhoppningen om ett bättre resultat på deras tävlingar och matcher. De kom på att genom att använda ”viktsulor” i träningsskorna så ökade motståndet tillräckligt för att öka deras snabbhet och styrka samt att det även gav en ökad förbränning och syreupptagningsförmåga.

På bara några veckors tid ökade deras team prestationsförmågan av att använda viktsulorna regelbundet. Efter flera års produktutveckling lyckades de få sulan tillräckligt tunn så att den gick ner i alla skor. Viktsulan utformades även till ett ortopediskt inlägg för optimerad komfort och för att minska risken för onödiga belastningsskador.

En svensk forskningsbaserad fysiologisk studie visar att Weightsoles ger upp till 23,3 % ökad förbränning av kolhydrater, 20,6% ökad syreupptagningsförmåga och 11,6% ökad kaloriförbränning.

Active Brands Group (ABG) blev utvald samarbetspartner för att marknadsföra och distribuera det innovativa träningsredskapet runt om i världen.

0