fbpx

Funderar du över något?

Här hittar du frågor och svar kring Weightsoles

Vad innebär att det är ortopediska inlägg?

Weightsoles är format som ett ortopediskt inlägg. De har ett stöd för de båda längsgående fotvalven samt har en anatomiskt formad häldel för att ge extra stöd åt hälens fettkudde. Vi har gjort inläggen rotationsstabila för att öka fotens stabilitet och på så vis minska eventuella snedställningar.

Varför väger Weightsoles just 227g?

Vikten är framtagen för att ge maximal effekt, men samtidigt inte medföra en vikt som kan innebära risker för onödiga belastningsskador.

Hur har Weightsoles-studien gjorts?

Studien har gjorts av Michael Svensson, Medicine doktor, idrottfysiolog på OneMetrics. Testpersonerna har blivit testade i åtta olika hastigheter under 40minuters gång och löpning vid två olika testtillfällen. Med och utan viktsulor. Detta för att mäta skillnaden i belastning och de effekter de ger.

När ger Weightsoles bäst effekt?

Den största och bästa effekten enligt studien når man efter ca 30-42 min löpning.

Jag får skavsår när jag använder mina Weightsoles vad för fel gör jag då?

Vanligaste felet som man gör närman får skavsår av sina Weightsoles är att man antingen har glömt att ta ut sulan som redan finns i skon (denna sula ska ersättas med Weightsoles) och/eller att man har glömt att snöra om skorna så att skorna blir för tight över foten. För vissa fötter handlar det om att byta skor då ex. hälkappan baktill kan vara för låg.

Är Weightsoles tjockare än en vanlig sula?

Weightsoles är marginellt tjockare än en vanlig sula, dvs inget som du kommer att märka i skorna.

Om jag är mellan två skostorlekar (ex.38,5), vilken storlek ska jag beställa?

Då rekommenderar vi att du tar en mindre storlek då storlekarna är snarare större än mindre.

Jag får inte ner mina Weightsoles i mina gympaskor, vad gör jag för fel?

Vanligaste anledningen till att man inte får ner sin Weightsoles i skorna är att man har glömt att ta ut innersulan som redan finns i skon och/eller inte snörat upp skorna ordentligt. För vissa ovanligt smala skomodeller kan Weightsoles vara för bred för att få ner i skon.

Kan jag använda Weightsoles om jag är gravid?

Det är inga som helst problem med att använda Weightsoles när du är gravid då det är ett skonsamt träningsredskap. Precis som övrig träning så börja med att använda viktsulorna 2-3 timmar första gångerna för att därefter trappa upp användandet.

Kan jag använda Weightsoles om jag har hälsporre?

Det går jättebra att använda Weightsoles även fast du har hälsporre då Weightsoles är ett ortopediskt inlägg och ger därmed bra stöd och stötdämpning för foten på ett skonsamt sätt.

I vilka skor kan jag använda mina Weightsoles?

Weightsoles går att använda i de flesta skor som har en innersula, men är bäst att använda i ett par träningsskor.

Här hittar du frågor och svar kring orderhantering

När skickas min order?

Inom 3-5 arbetsdagar från att du har köpt dina Weightsoles.

Jag har inte fått en orderbekräftelse och/eller leveransbesked?

Orderbekräftelsen skickas från contact@weightsoles.se

Leveransbeskedet skickas från order@activebrandsgroup.se

Vänligen kolla din skräppost.

Vart är min order?

Spåra din order med hjälp av ditt kolli/sändningsnummer (ex 1234567890) som du hittar i leveransbeskedet. Leveransbeskedet har du fått skickad till mailadressen du angivit vid köpet och skickas automatiskt från oss när din vara skickas. Mailet heter leveransbesked och har skickats från order@activebrandsgroup.se. Paketet kan du spåra på https://activetracing.dhl.com/

Jag vill byta/fått fel storlek hur gör jag då?

Vi vill åtgärda detta så snart som möjligt så vänligen maila order@activebrandsgroup.se med ditt ordernummer (ex. OCWO-1234) samt artikelnumret (ex. WS-38) på produkten som är fel så återkopplar vi till dig inom 2-3 arbetsdagar.

Hur byter jag storlek på mina Weightsoles?

För att byta storlek behöver du returnera dina Weightsoles som du inte vill ha och lägga en ny order på hemsidan.

Vad har Weightsoles för retur-policy?

Du har rätt att ångra ditt köp i 14 dagar. Tänk då på att dina Weightsoles och dess förpackning måste vara i oförstört skick.

Kan jag prova mina Weightsoles och ändå skicka tillbaka ordern?

Ja, det går bra att prova produkten och returnera förutsatt att inläggen och förpackningen är i oförstört skick.

Hur returnerar jag min order?

Skicka ett mail till contact@weightsoles.se – Uppge ditt namn och ordernr så mailar vi dig en fraktsedel. Skriv ut fraktsedeln, klistra på paketet och lämna in det till ditt närmaste DHL-ombud.

Jag har skickat tillbaka min order. När får jag min återbetalning?

När vi mottagit din retur, hanterat och godkänt ditt ärende sker återbetalningen i enlighet med det betalsätt du valde vid köpet, vanligtvis inom 14 dagar.

Hitta du inte ditt svar?

Om du inte hittar något svar på din fråga på vår hjälpwebbplats kan du maila vår kundtjänst så ser vi till att svara dig inom 2 arbetsdagar.

0